Podgrzewane manetki/podgrzewacze

Postprzez nibiru » 13 lutego 2012, o 18:06

Tak sobie myślę, że takie coś może mi się przydać, nawet w miesiącach ciepłych kiedy wieczorem/ranem wracam/jadę do roboty jest trochę chłodno...no i moja wyprawa dookoła...

Pytanie; czy ktoś miał do czynienia z podgrzewanymi manetkami lub podgrzewaczami manetek? Jak to się faktycznie sprawuje w roli ogrzewania wewnętrznej części dłoni?
nibiru Mężczyzna

User

Pochwały: 6
Pojazd: Peugeot Zenith 50
Gadu-Gadu: 0

Postprzez faciu3 » 14 lutego 2012, o 16:50

Swego czasu sam się nad tym zastanawiałem. Mnóstwo wtedy szukałem informacji na necie.

Większość opinii było negatywnych. Ogrzewana jest tylko wewnętrzna część dłoni, a jak wiadomo na zimno najbardziej narażona jest ta zewnętrzna część. Dodatkowo koszt zakupu takich manetek dorównuje kosztowi kupna jakiś rękawic. Osobiście jeśli miałbym przeznaczyć pieniądze na jedno z tych dwóch to jednak wybrałbym rękawice.
Chociaż z drugiej strony nigdy nie miałem okazji przetestować takich podgrzewanych manetek. Może jednak ciepło rozchodzi się na całą dłoń i przynosi ulgę. Najlepiej byłoby porozmawiać z kimś kto takie coś posiada.
faciu3 Mężczyzna

Administrator

Pochwały: 9
Pojazd: Peugeot Zenith
Gadu-Gadu: 615020

Postprzez nibiru » 14 lutego 2012, o 20:29

Zrobiłem prosty test: zimnymi łapami objąłem kaloryfer jakbym obejmował kierę :D I ciepełko fajnie się rozchodzi-choć wiem, że ma motorku ręce są dodatkowo owiewane...ale można owiewki zamontować (na trasę). Kupię-przetestuję i opiszę wrażenia :)
nibiru Mężczyzna

User

Pochwały: 6
Pojazd: Peugeot Zenith 50
Gadu-Gadu: 0

Postprzez faciu3 » 14 lutego 2012, o 21:33

Nie pogardzimy opisem i testem w postaci artykuły na forum :)
faciu3 Mężczyzna

Administrator

Pochwały: 9
Pojazd: Peugeot Zenith
Gadu-Gadu: 615020

Powrót do Odzież, akcesoria